Eerste schooldag Goenkha-Pangna School

Foto

Nog maar net klaar met het schooljaar in Nederland en de kinderen mogen na twee weken “vakantie” alweer naar school in Thimphu. Ze hebben les van maandag tot en met donderdag dagelijks van 08:30 tot 15:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00. Op vrijdag koken alle kinderen samen. Het schooltje telt 29 leerlingen en die zijn naar leeftijd verdeeld over drie groepen. Voor deze 29 kinderen zijn er vijf juffen. Ongeveer de helft van de leerlingen hebben de Bhutanese nationaliteit en de rest komt van over de hele wereld. Ze gaan er meteen flink tegenaan: ze hebben alledrie huiswerk meegekregen. De kinderen zijn enthousiast dus wij ook!

Over een paar maanden krijgen ze bij koud weer buiten les; in de zon is het heerlijk!

Over een paar maanden krijgen ze bij koud weer buiten les; in de zon is het heerlijk!

Wynand & Marloes, die ook het Bhutan-avontuur zijn aangegaan, arriveren op school met Luuk en Siri.

Wynand & Marloes, die ook het Bhutan-avontuur zijn aangegaan, arriveren op school met Luuk en Siri.

Leslokaaltje van Raf

Leslokaaltje van Raf

school is out!

school is out!

2014-07-28 15.11.49

5 Replies to “Eerste schooldag Goenkha-Pangna School”

 1. Fons

  Beste Charles, Maaike en kinderen,
  Een fantastisch avontuur zijn jullie aan het beleven!
  Er is misschien minder en ander eten dan in Nederland, maar er is beslist meer leerkracht per leerling! Ik neem aan dat Engels de voertaal is, hoe bevalt dat de kinderen? En kun je voor een volgende blog wat fotoos van het / jullie huis laten zien?
  Geniet maar verder!

  Reageren
 2. sigrid

  hey mensen dat ziet er goed uit! We blijven jullie blog volgen; zijn heel benieuwd hoe het jullie vergaat. Alvast bedankt voor de mooie foto’s!

  groetjes,
  Sigrid (en mannen)

  Reageren
 3. Silvina

  Wowwww wat een mooie omgeving!! En leuk om te horen dat iedereen aan genieten is van de avontuur!! Dikke zoenen aan de kids. Groetjes van Willem, Jeremy en ik.

  Reageren
 4. Gaby

  Dag Charles, Maaike en kids!

  Inmiddels terug van mijn vakantie van 3 weken, vandaag weer online. De schoolvakantie duurt nog even (op de 25e augustus gaat Simon naar groep 7), maar ik moet er weer langzaam inkomen. Dat wordt wat na 7 maanden!

  Hoe bevalt het wonen jullie? Hebben jullie een fijn huis, wat voorzieningen bij de hand (winkeltje voor het kopen van eten) en is na de school voor Raf, Fien en Kaat de werkplek al verkend? Hebben jullie wielen ter plekke (auto/fiets) of hoe overbrug je afstanden ter plekke (of is dat niet nodig)?

  Dit moet een ervaring zijn! Ik ben benieuwd en zet jullie blog op een vast plekje in mijn outlook-agenda. Eens zien of het leven (en werken) hier net zo interessant is als dat van jullie (vast niet….). Tenzij je het interessant vindt hoe de regenbuien het hier schoonspoelen deze zomer!

  Geniet! En groet natuurlijk,
  Gaby

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *