Prinselijk feestje

Foto

Raf was uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van Jigme Ugyen, een klasgenoot van hem die 8 jaar werd en waar hij het op school goed mee kan vinden. Ondanks de zware tocht naar Phajoding wilde hij hier persé naar toe (en een warme douche doet wonderen).
Jigme is de enige zoon van Chimi Yangzom, en woont in het (zwaarbewaakte) paleis van de ‘koningin-moeder’. Raf werd opgehaald en teruggebracht (in een ‘koninklijke wagen’) dus we hebben er zelf niets van meegekregen. Hoofdactiviteit was een Nerf gevecht in de tuin, waar (volgens Raf dus) op een gegeven moment ook een paar echte militairen aan meededen. Als klap op de vuurpijl kreeg ieder kind een Nerf Snapfire 8 mee naar huis. Raf heeft zich goed geamuseerd, en we vinden het heel stoer van hem dat hij zomaar naar een feestje gaat (op 45 minuten rijden van ons huis!) waar niemand Nederlands spreekt.

2014-09-19 14.43.11

2 Replies to “Prinselijk feestje”

 1. René Pirson

  Hallo Maaike,

  ik heb zojuist jullie verhalen gelezen en foto’s bekeken.
  Wat een geweldig mooi land en wat een interessante ervaringen doen jullie op daar in Bhutan.
  Jullie zijn ook erg aktief in het verkennen en leren kennen van het land en zijn cultuur en leefwijze.
  Als jullie terugkomen (komen jullie terug?) dan zitten jullie boordevol met indrukken en ‘wijsheden ‘ waarmee je jaren vooruit kunt en die veel positieve sporen zullen nalaten.
  Ik zal jullie blog blijven volgen.
  Veel groeten,

  René.

  NB: per 1 oktober stop ik bij de Raad en ga ook ik andere ervaringen opdoen.

  Reageren
 2. Gaby

  Wat een bijzondere ervaring moet dit voor Raf zijn geweest of worden! ik moet meteen denken aan de film Seven years in Tibet waar die sluier ook opgetild wordt (of in ieder geval lijkt te worden voor de kijker).

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *