Met de fiets van Chuzom naar Haa

Foto

Marloes had mij enthousiast gemaakt voor een fietstocht van Chuzom (20 km van Thimphu) naar Haa. Een fietstocht van zo’n 90 km op gemiddeld zo’n 2500 meter hoogte, waarvan de eerste 20 km stijgen en daarna afwisselend stijgen en dalen…Marloes had La Marmotte (Franse Alpen) nog in de benen (in Mei van dit jaar heeft zij die tocht gemaakt) en heeft een ijzersterke fietsconditie. Het was een prachtige tocht door een wondermooi landschap en kleine dorpjes. Af en toe werden we vergezeld door meerennende kinderen en uiteraard waren er de inmiddels zeer vertrouwde koeien op de weg (die ga ik missen in Nl). 30 kilometer voor de aankomst in Haa ging bij mij het kaarsje wel uit…en heb ik een busje aangehouden met het vriendelijke verzoek of mijn fiets boven op het dak mocht voor een ritje naar Haa…Marloes heeft uiteraard de laatste kilometers nog fietsend afgelegd. Maar: ik ben eigenlijk wel erg tevreden met mijn sportieve prestatie! Wellicht smaakt dit naar meer…mijn spieren hebben er in ieder geval van genoten. Zie ook de video die Marloes heeft gemaakt.

Met Marloes in Haa. Fietsen op de bus en drie uur later terug in Thimphu.

Met Marloes in Haa. Fietsen op de bus en drie uur later terug in Thimphu.

IMG_6089

IMG_6092

Versnapering kopen onderweg

Versnapering kopen onderweg

foto 1

IMG_6105

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *