Tour of the Dragon

Foto

Na een poging om met de kinderen Thandranang Goemba te bereiken op 3270 meter hoogte (net iets teveel gevraagd van de kids vanwege de erg stijle klim) zijn we in de stad naar de finish van enkele deelnemers aan de “Tour of de Dragon” gaan kijken. Op de website (www.tourofthedragon.com) lees je dat deze mountain bike race wordt benoemd als de “toughest one day mountain bike race” ter wereld. In ieder geval pittig en alleen al vanwege het prachtig landschap waar je als deelnemer doorheen komt de moeite waard! Het is een tocht van 268 km waarbij vier keer een pas varierend van 1200 tot 3400 meter hoogte moet worden genomen. De staat waarin de wegen verkeren waar de deelnemers overheen moeten is ook niet al te best. De race begint in Bhumtang en eindigt in Thimphu. Ongeveer de helft haalt het. Vorig jaar deed de winnaar er 11 uur en 13 minuten over. Dit jaar was de oudste deelnemer (63 jaar!) een Nederlander, Piet van Der Poel. Hij is een bekende in Bhutan en kent het land als zijn broekzak. Hij heeft ook het boek “Mild and Mad day hikes around Thimphu” geschreven.

IMG_8336

IMG_8338

IMG_8347

IMG_8365

IMG_8372

IMG_8367

Prime Minister bij aankomst Tror of the Dragon

Prime Minister bij aankomst Tour of the Dragon

IMG_8411

Piet van Der Poel

Piet van Der Poel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *