Pumala – Phajodhing

Foto

Zaterdag een dag vrij gekregen van Maaike :-). Samen met Wynand en 4 anderen de eerste ‘wilde’ hike gemaakt. In onze nieuwe auto om 6:50 weggereden vanaf RTC om uiteindelijk rond 7:45 vanaf Kevin’s woning (hoogte 2600 meter) te vertrekken. Ik was duidelijk het minst fit van het gezelschap. De eerste vijf uur dwars door de ‘jungle’ geploeterd (samen met Kevin; de anderen waren we kwijtgeraakt) om uiteindelijk op 3720 meter het beoogde rif te vinden. Prachtig uitzicht. Doorgelopen naar een top op 4000 meter om daarna af te dalen tot de Zoo van Thimphu. We hadden gelukkig de hele dag droog weer; deze tocht van 9u15 was voor mij al loodzwaar zonder een natte moesson op mijn hoofd… Ook het lopen op deze hoogte viel me zwaarder dan 15 jaar geleden. Maar goed, achteraf voelt het altijd goed en een warme douche doet wonderen.

Henk (rechts) en Kevin nemen de route door

Henk (rechts) en Kevin nemen de route door

Met Kevin verdwaald in de bush

Met Kevin verdwaald in de bush

Eén van de vele paddestoelen

Eén van de vele paddestoelen

IMG_6014

IMG_6009

2014-08-09 14.36.27

Vanaf 3800 meter: Bhutaanse Edelweiss (?)

Vanaf 3800 meter: Bhutaanse Edelweiss (?)

2014-08-09 14.39.06

De panorama functie van de iPhone...

De panorama functie van de iPhone…

2 Replies to “Pumala – Phajodhing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *