His holiness Dilgo khyentse Yangsi Rinpoche visits RTC

Foto

Op woensdag 20 augustus 2014 heeft Dilgo Khyentse Yangsi Rinpoche RTC bezocht. Hij is de reincarnatie van Dilgo Khyentse Rinpoche die in 1991 overleden is op de leeftijd van 81 jaar. Voorafgaand aan zijn ruim twee uur durende monoloog (en aansluitend de beantwoording van vragen uit de zaal) heeft hij eerst diverse ruimtes van RTC gezegend door overal rijst rond te strooien en flink wat incense te gebruiken. Het gebeuren had wel iets mystieks. Charles had het genoegen om daarna de lezing bij te wonen (Maaike was aan de beurt om de kinderen van school op te halen). Uit de lezing bleek in de kern dat het Boeddhisme in Bhutan eenzelfde ontwikkeling doormaakt als het Katholicisme in Nederland. De plezierige tradities worden in stand gehouden maar verder heeft met name de jonge generatie weinig op met het uitdragen en het beleven van het Boeddhisme. Voor meer informatie over zijn bezoek aan RTC kun je ook kijken op de facebook pagina (;-) van deze Rinpoche (https://www.facebook.com/pages/Dilgo-Khyentse-Yangsi-Rinpoche).

IMG_8036

IMG_8029

IMG_8026

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *