Kira en Gho

Foto

Vorig weekend zijn we met de kinderen een kira voor Maaike en de meisjes en een gho voor Charles en Raf gaan kopen. Bij thuiskomst kon Fien het niet laten om haar nieuwe kira aan haar vriendinnetje Tshering te showen. Het vergt best wel veel oefening om deze traditionele kledij op de juiste manier aan te doen (veel plooi en vouwwerk). Gelukkig kon Tshering Fien een helpende hand bieden. De kinderen hier in Bhutan dragen deze kledij van jongs af aan verplicht naar school. In oktober, tijdens de Thimphu Tsechu ( feest in Thimphu ter ere van Guru Rinpoche), en in november (wanneer de huidige koning een bezoek aan RTC brengt) zullen wij onze kira en gho dragen.
Met de hand geweven en geborduurde Kira’s (vaak van zijde) kosten echt een kapitaal (lees: zijn onbetaalbaar); daarom hebben wij gewone katoenen “machine made” versies.
Een officieel “staatsieportret” volgt nog 🙂

IMG_8064

IMG_8113

5 Replies to “Kira en Gho”

 1. Bom(mamma) Marie-Anne

  Wat een charmante kleding. Heel mooi. Ben heel benieuwd naar het statieportret als jullie allemaal die elegante kleding aan hebben. In ieder geval de vrouwen zijn heel elegant in die kleding. De mannen…dat moet ik nog afwachten.

  Reageren
 2. Sigrid

  Sjoen! Statieportret!!!! Is beloofd dus daar kom je niet meer onderuit 😉 Maar het staat jullie vast allemaal goed. Grtz

  Reageren
 3. Brigitta Willems

  Wat een plaatjes, ze staan met alles prachtig ! Krijg er tranen van . Ik wil wel expo van jullie foto’s !!!!
  Geniet ervan

  Dikke knuffel van Brigitta

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *